Шампионките от Марица Пловдив стартираха с победа новия сезон в Националната

...
Шампионките от Марица Пловдив стартираха с победа новия сезон в Националната
Коментари Харесай

Шампионките от Марица стартираха с победа новия сезон

Шампионките от Марица Пловдив стартираха с победа новия сезон в Националната волейболна лига за дами. „ Жълто-сините “ надиграха състава на Славия с 3:1 (25:12, 22:25, 25:19, 25:14) гейма като хазаин в зала „ Сила “. 

Марица стартира по-добре срещата и отвори ранна преднина от 7:2, която пловдивският отбор усили до 19:7 в средата на гейма и го затвори при 25:12.

В началото на втората част тимът на Славия показва доста по-добра игра в отбрана и на начален удар, като това разреши на „ белите “ да поведат с 12:5. Постепенно „ жълто-сините “ стопиха част от изоставането си до 13:15 в средата на гейма, само че столичният отбор продължи да бъде ефикасен при нападенията си и задържа задатъка си до края, с цел да изравни след 25:22. 

Третият гейм започва равностойно и двата тима стояха близо в резултата след серия от дълги разигравания. Последваха минути, в които шампионките демонстрираха по-концентрирана игра в офанзива и поведоха със 17:11, само че гостите от София понижиха изоставането си до 19:22 с помощта на мощния си сервис. В решителните моменти обаче „ жълто-сините “ не изпуснаха самодейността, с цел да поведат с 2:1 гейма след 25:19. 

В четвъртата част възпитаничките на Борислав Крачанов поведоха през цялото време, откакто отвориха задатък от 12:4 и не позволиха изненада до края, с цел да се поздравят с триумфа след 25:14. 

В идващия втори кръг Марица е хазаин на съгражданките си от Марица 2022, до момента в който Славия посреща Дея спорт Бургас. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР